lunes, 12 de mayo de 2014

QUE ES EL MOVIMENT?

Si considerem "moviment" com la definició que surt al diccionari quan la busquem, podem dir que moviment es "tot canvi de posició que experimenten els cossos en l'espai, amb respecte al temps i a un punt de referència, variant la distància d'aquest cos amb respecte a aquest punt o sistema de referència, describint una trajectòria."

Però, quan parlem del cos i el moviment que aquest descriu, el definiriem d'aquesta manera? No podem trobar una definició exacta del que es el moviment del cos humà, com a molt, podem conceptualitzar-lo. Cadascú enten el moviment d'una manera diferent i totes son vàlides. Ens n'adonem de lo dificil que es definir i explicar el que es el moviment del cos quan algú ens ho pregunta i ens parem a pensar-ho realment. tots sabem el que es el moviment, perque el vivim i l'utilitzem, i per aixó creem que es algo que coneixem però, en el moment que algú ens pregunta "que es el moviment?" ens n'adonem de lo dificil que es explicar a algú d'una forma completa i rigurosa el que realment es.



Puc entendre que el moviment es algo present en totes les persones, ja que aquets s'enten com la manifestació del cos, qualsevol moviment de la cara pot expresar milers d'emocions, sentiments... imaginem d'aquesta manera la quantitat de coses que podem arribar a expresar amb el nostre cos.

podem entendre també el moviment com una ferramenta del ser humà d'adaptació al mig que ens rodeja. Desde que som menuts, necessitem el movient per desarrollar-nos, per adaptar-nos, per relacionar-nos... D'aquesta manera podem distinguir entre el moviment necessari i essencial i el moviment ludic, recreatiu, el que utilitzem per disfrutar etc.

El moviment necessari sería aquell que utilitzem en les activitats basiques diaries, com pot ser caminar, menjar, llavar-nos, conduir, expresar-nos... Per altre costat tenim el moviement recreatiu, es aquell es en el que entraria l'exercici físic complementari, un esport i en el cual el cos i el moviment derivat d'aquest es entés com algo que hi ha que entrenar, adaptar... a les necessitats de la activitat o esport que realitzam. D'aquesta manera la persona arribaría a ser eficaç en aquesta determinada tarea.

Podem concloure dient que hi ha infinites formes d'entendre el moviment, i que per aixo es tan dificil definir-lo, pel que l'unic que podem dir que es correcte es que aquest es una manifestació del cos. A partir d'aquesta definició, cadascú podem construir la nostra idea de moviment.



No hay comentarios:

Publicar un comentario