sábado, 17 de mayo de 2014

Grups puzle

Aquesta activitat consisteix en dividir la classe en grups puzle, els quals estan formats per experts d'un tema ideològic concret, el qual serà l'encarregat d'explicar aquest tema a la resta del grup.
A mi m'ha tocat el sexisme. aqui us deixo la resposta a les perguntes que planteja Victor en el blog:

Que es sexisme?

Anomenem sexisme a la discriminació de les persones en base al seu sexe en lloc de pels seus mèrits personals. El sexisme pot al·ludir a diferents creences o actituds:

-       La creença de que un sexe es superior o mes vàlid que l’altre.
-       La actitud de misogínia (odi a les dones) o misàndria (odi als homes)
-       La actitud d’imposar una noció limitada de masculinitat als homes o una noció limitada de feminitat a les dones.

Que te que veure el sexisme amb el moviment?

En l’esport podem trobar molts exemples de sexisme, trobem esports com la natació sincronitzada o la gimnasia artística en els que no trobem participació masculina, pel que es consideren esports femenins. Per altre costat trobem adaptacions d’alguns aspectes de diferents esports a les dones, com pot ser en l’atletisme l’alçada de les tanques, les proves combinades, els pesos... o en gimnasia esportiva en la que tenen distints aparells.

Com podem donar llum al sexisme?


Una bona manera de donar llum a aquest problema podria ser fer un contra anunci de un club de gimnasia artística en el que en l’entrada del pavelló, per exemple, existirà un cartell de prohibit el pas als homes, dintre del pavelló tan sols vestidors femenins... l’eslògan del anunci hauria de ser molt explícit com per exemple “apunta’t, tan sols si eres dona”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario