sábado, 17 de mayo de 2014

Esport i educació

Como heu pogut observar, ja hem abordat el tem del joc i l’educació, però un tema que també em pareix molt interessant sobre el que reflexionar es l’esport i l’educació.

Es educatiu l’esport? Si ho es, fins a quin punt? Si vegem l’esport com mera competició, guanyar per damunt de tot, es evident que aquest no es educatiu. Però per altre costat, si a traves de l’esport intentem transmetre certs valors, podem parlar de que l’esport si que té un caràcter educatiu.




Des del meu punt de vista, que l’esport sigui educatiu o no, no depèn tant del nivell en el que ens trobem com de l’actitud del professional que està al capdavant de la pràctica. Es evident que a major nivell, major competitivitat, ja que de la victòria poden dependre patrocinadors, content dels seguidors... pel que amb el que he dit anteriorment no vull donar a entendre que el nivell i l’aspecte educatiu no estan relacionats. El que vull dir amb açò, es que si el grup de professionals que es troben al capdavant de la pràctica esportiva tenen un projecte competitiu, però a la vegada no obliden l’aspecte moral que aquests, des de la seva posició poden transmetre als esportistes, l’esport pot ser educatiu en qualsevol nivell d’aquest.

No hay comentarios:

Publicar un comentario